Kaasboerderij Ravenswaard  gelegen in het hartje van Maas & Waal.

Kaasboerderij Ravenswaard  gelegen in het hartje van Maas & Waal.

Email

info@ravenswaard.nl

telefoon

0487 – 512 364

Recepten

klik op + om het recept te openen.

Ambachtelijk genieten

01. Asperges met oude boerenkaas

Zomers seizoensgerecht

24 asperges
4 eieren
klontjes boter
plakjes oude boerenkaas
enkele takjes gefrituurde peter-selie

  • Schil de asperges.
  • Breng de asperges aan de kook met gezouten water, 3-5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen.
  • Kook de eieren en hak ze fijn.
  • Warm de asperges vlak voor serveren op in het kookvocht, of als ze bitter blijken in schoon zout water.
  • Serveer ze met de eieren, de boter en de oude boerenkaas. Garneer met de peterselie.

Wijnsuggestie
1994 Gewürztraminer Alsace, Frankrijk (HEMA)
1996 Rully blanc Pierre Ponnelle, Frankrijk (DGS)

02. Witlofsalade met krokante walnoten

Een verrassende combinatie

3 eetl suiker
1 eetl water
20 walnoten
100 g oude kaas, vers geschaafd
300 g witlofblaadjes
1/2 kropje rode sla
1 bosje rucola
2 à 3 eetl citroensap
1 eetl ahornsiroop
3 eetl olijfolie

  • Smelt de suiker en blus het af met water.
  • Voeg de walnoten toe en karamelliseer ze in 3 tot 5 minuten goudbruin.
  • Laat de noten afkoelen en snijd ze in fijne reepjes.
  • Snijd de witlofbladeren los.
  • Pluk de rode sla.
  • Maak een dressing van de olijfolie, ahornsiroop en het citroensap. Snijd de witlofblaadjes in repen, meng ze met de dressing en laat ze uitlekken.
  • Meng de rucola en de rode sla met de rest van de dressing en verdeel het slamengsel over de borden.
  • Maak een bolletje salade van de witlof en leg dit op het bedje van rucola en rode sla.
  • Garneer met de walnoten en oude kaas.

Wijnsuggestie
1997 Lontue Valley Chardonnay, (Chabrol)
1997 Château Mourgues de Gres Rosé Costière de Nîmes, (De Gouden Ton)

03. Rucola met boerenkaas en balsamico

Lekkere frisse salade

2 bosjes rucola
150 g oude boerenkaas
4 eetl balsamico

  • Pluk de rucola van de steeltjes.
  • Verdeel over een schaal en schaaf er de kaas over.
  • Besprenkel met de balsamico.

Wijnsuggestie
1998 Dopff Tokay Pinot Gris Alsace, Frankrijk (PR-Nederland)
1998 Clubwijn Le Vaglie Verdicchio dei Castelli di Jes, Italië